Τσιπούρα σοτέ με ρεβύθια

Τσιπούρα σοτέ με ρεβύθια και λιαστή ντομάτα

Τσιπούρα σοτέ με ρεβύθια και λιαστή ντομάτα είναι η πρότασή μας για σήμερα συνδυάζοντας εύστοχα τα όσπρια με το ψάρι.

Η διαδικασία για να κάνουμε σοτέ την τσιπούρα είναι σχετικά απλή αρκεί να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην την παραψήσουμε. Ξεκινάμε αρχικά με το φιλετάρισμα της τσιπούρας. Χρειαζόμαστε ένα καλό κοφτερό μαχαίρι και προσεκτικά με τη μύτη του μαχαιριού χαράζουμε τη ράχη του ψαριού. Ως οδηγό μας έχουμε τα κόκκαλα του ψαριού. Με λεπτές κινήσεις το φιλετάρουμε. Στη συνέχεια με ένα τσιμπιδάκι βγάζουμε τα μικρά κοκαλάκια. Το ψάρι είναι έτοιμο για να το σοτάρουμε.

Πληροφορίες για τη μέθοδο σοτέ μπορείτε να δείτε εδώ.

Ως γαρνιτούρα επιλέξαμε τα ρεβύθια. Εδώ στο cookfood σας έχουμε παρουσιάσει μία εξαιρετική συνταγή με ρεβύθια και λιαστή ντομάτα την οποία θα την χρησιμοποιήσουμε και ως γαρνιτούρα για την σοτέ τσιπούρα. Λεπτομέρειες για τα ρεβύθια με λιαστή ντομάτα μπορείτε να δείτε εδώ.

Την τσιπούρα σοτέ με ρεβύθια μπορούμε να την συνδυάσουμε με διάφορες σάλτσες. Ξεκινώντας από την απλή μαγιονέζα και προχωρώντας σε κάποια παράγωγα αυτής όπως η σάλτσα ταρτάρ ή η σάλτσα ρεμουλάντ. Επίσης μία σάλτσα βελουτέ ψαριού θα ήταν πραγματικά μία εξαιρετική επιλογή. Βέβαια μπορούμε να την σερβίρουμε και χωρίς σάλτσα στοχεύοντας στο καλό σοτάρισμα της τσιπούρας και στην μοναδική γεύση των ρεβιθιών.

Σχετικές Συνταγές