Τσιπούρα σοτέ με λαχανικά και σάλτσα βελουτέ

Τσιπούρα σοτέ με λαχανικά και σάλτσα βελουτέ

Η κατηγορία ”ψάρι” είναι από τις αγαπημένες μας οπότε σήμερα σας παρουσιάζουμε την εξής συνταγή, τσιπούρα σοτέ με λαχανικά και σάλτσα βελουτέ.

Όπως και τις προηγούμενες φορές έτσι και τώρα θα σας πω λίγα λόγια για το φιλετάρισμα της τσιπούρας. Αρχικά ξεκινάμε με το δέρμα της. Αν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή τότε θα πρέπει να αφαιρέσουμε τα λέπια αν πάλι δεν χρειαζόμαστε το δέρμα παρακάμπτουμε αυτή τη διαδικασία. Το φιλετάρισμα της τσιπούρας μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος πραγματοποιείται από τη ράχη του ψαριού κατεβαίνοντας σιγά σιγά προς την κοιλιά. Ο οδηγός μας είναι τα κόκκαλα του ψαριού. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τον δεύτερο τρόπο. Οδηγός μας και πάλι είναι τα κόκκαλα του ψαριού με τη διαφορά ότι εδώ ξεκινάμε από το σημείο του κεφαλιού και με το μαχαίρι μας φιλετάρουμε προς την ουρά.

Αφότου ολοκληρώσουμε το φιλετάρισμα, αφαιρούμε το δέρμα και τα μικρά κοκαλάκια. Τα φιλέτα ψαριού είναι έτοιμα προς χρήση. Η μέθοδος μαγειρέματος που θα ακολουθήσουμε είναι το σοτέ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο μαγειρέματος σοτέ μπορείτε να δείτε εδώ

Τα λαχανικά που έχουμε επιλέξει για να συνοδεύσουν το ψάρι είναι το μπρόκολο, το κρεμμύδι και η πιπεριά Φλωρίνης. Μπορείτε βέβαια να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάποιο λαχανικό. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε στο μπρόκολο. Επειδή το μπρόκολο δεν θα το βράσουμε θα πρέπει να το κόψουμε σε μικρές φουντίτσες προτού το σοτάρουμε.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με μία γευστική σάλτσα βελουτέ ψαριού. Δείτε εδώ πληροφορίες για τις σάλτσες βελουτέ.

Η τσιπούρα σοτέ με λαχανικά και σάλτσα βελουτέ είναι ένα γευστικό γεύμα που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας!!!

Σχετικές Συνταγές