Η τσιπούρα ποσέ με σάλτσα au vin rouge είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο με έντονα στοιχεία. Το ποσάρισμα το κάνουμε στο φούρνο. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε σταθερή θερμοκρασία στο νερό σε σχέση με την κατσαρόλα και το υλικό δεν ταλαιπωρείται.
Για τη σάλτσα au vin rouge θα πρέπει να επιλέξετε ένα καλό κόκκινο κρασί το οποίο θα αφήσει τα χαρακτηριστικά του, κάνοντας βέβαια ρεντιξιόν.
Η δυσκολία στη συνταγή είναι να φιλετάρετε την τσιπούρα. Θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε από τη ράχη της και ακολουθώντας το κόκκαλο να ολοκληρώσετε το φιλετάρισμα.
Στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε προσεχτικά το δέρμα της τσιπούρας.
Ο όρος ποπιέτα που θα δείτε στη συνταγή είναι όταν ρολάρουμε το κομμάτι της τσιπούρας.
Την τσιπούρα θα την συνοδεύσουμε με λαχανικά κομμένα με το πίλερ σε σχήμα παπαρδέλας.
Comments are closed.