Τσιμιτσάνγκα (Chimichangas) με κοτόπουλο

Τσιμιτσάνγκα (Chimichangas) με κοτόπουλο

Τσιμιτσάνγκα (Chimichangas) με κοτόπουλο, μία από τις πιο νόστιμες επιλογές μεξικάνικου φαγητού!! Τα Chimichangas είναι μια τυλιγμένη, τηγανισμένη τορτίγια από αλεύρι γεμάτη με μια ποικιλία συστατικών όπως κοτόπουλο, μοσχάρι, ρύζι, λαχανικά, τυρί, κ.α.

Τα chimichangas είναι ευρέως γνωστά και αγαπημένα σε όλο το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις μεξικανικές περιοχές Sinaloa και Sonora όπου πιστεύεται ότι προέρχονται και από εκεί. Η ακριβής προέλευση τους όμως συζητείται. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το chimichanga είτε εφευρέθηκε σε ένα εστιατόριο του Tucson είτε σε ένα εστιατόριο Phoenix στις αρχές της δεκαετίας του 1920.

Μια ιστορία υποδηλώνει ότι εφευρέθηκαν τυχαία όταν ένα burrito έπεσε σε μια φριτέζα

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές των chimichangas, συμπεριλαμβανομένων των χορτοφαγικών εκδόσεων με φασόλια, ρύζι και λαχανικά. Ορισμένες συνταγές περιλαμβάνουν επίσης θαλασσινά ή διαφορετικούς τύπους σάλτσας.

Τα τσιμιτσάνγκα σερβίρονται με διάφορες επικαλύψεις όπως σάλτσα γκουακαμόλε, κρέμα γάλακτος, μαρούλι και ντομάτες. Μπορούν να διακοσμηθούν με φρέσκο ​​κόλιανδρο ή ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Ενώ είναι παραδοσιακά τηγανητό φαγητό, το chimichangas μπορεί επίσης να ψηθεί για μια πιο ελαφριά εναλλακτική. Ορισμένες συνταγές προτείνουν ακόμη και να τα τηγανίζετε στον αέρα για μια πιο υγιεινή επιλογή. Είναι αγαπητά για το τραγανό εξωτερικό τους, τις γευστικές γεμίσεις και την ευελιξία τους όσον αφορά τα συστατικά και τις επικαλύψεις.

Συνιστάται να σερβίρετε chimichangas με ντιπ ξινή κρέμα ή guacamole.

Εμείς σήμερα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τσιμιτσάνγκα (Chimichangas) με κοτόπουλο!!

Σχετικές Συνταγές