Τσάτνευ αχλάδι (pear chytney)

Τσάτνευ αχλάδι (pear chutney)

Το τσάτνευ αχλάδι (pear chutney) όπως και όλα τα τσάτνευ, είναι γλυκόξινες παρασκευές που συνδυάζουν φρούτα μαζί με λαχανικά, μπαχαρικά και βότανα.

Chutney συναντάμε σε ευρωπαϊκές, σε αμερικάνικες και σε ασιατικές  κουζίνες. Δημιουργήθηκαν με σκοπό τη συντήρηση των τροφίμων.

Περισσότερες πληροφορίες για τα τσάτνευ μπορείτε να δείτε εδώ

Για να παρασκευάσουμε ένα τσάτνευ θα πρέπει τα φρούτα και τα λαχανικά να είναι ώριμα (όχι όμως παραγινομένα). Η διαδικασία παρασκευής είναι παρόμοια με αυτή της μαρμελάδας. Επιλέξτε μία κατσαρόλα με φαρδύ πάτο, προσθέστε τα υλικά μέσα και σιγομαγειρέψτε, ανακατεύοντας σταδιακά με μία ξύλινη κουτάλα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι φρούτο και όποιο λαχανικό θέλετε. Συνδυάστε με μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριά καυτερή ώστε να δώσετε έναν πικάντικο τόνο.

Τα τσάτνευ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε ένα πλατό τυριών, όπως επίσης μπορείτε να τα βάλετε και σε μία μπρουσκέτα. Ευχάριστα επίσης συνοδεύουν, ένα μοσχαρίσιο φιλέτο ή μία μοσχαρίσια μπριζόλα.

Σήμερα εμείς έχουμε επιλέξει να βάλουμε μαζί με το αχλάδι, μήλο και ντομάτες. Τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι η κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Θα πάρουμε το χυμό του πορτοκαλιού και το άρωμα από το ξύσμα του. Την ιδιαίτερη γεύση όμως θα μας την δώσει το τζίντζερ. Μπορείτε είτε να το τρίψετε είτε να το κόψετε μπρινουάζ. Το τσάτνευ αχλάδι (pear chutney) θα χρειαστεί και την ζάχαρη ώστε να ισορροπηθούν όλες οι γεύσεις. Μπορείτε βέβαια δοκιμάζοντας, να ρυθμίσετε στα δικά σας γούστα την γλυκάδα του τσάτνευ.

 

Σχετικές Συνταγές