Τρουφάκια

Τρουφάκια

Γιορτές χωρίς τρουφάκια γίνεται; Και βέβαια όχι…

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Παρ’ όλα αυτά έχει την τιμητική της και η σοκολάτα. Είναι ένα υλικό που πρωταγωνιστεί αυτές τις μέρες στις Χριστουγεννιάτικες συνταγές. Μία από αυτές είναι τα κλασικά και αγαπημένα μας τρουφάκια.

Είναι μια εύκολη και διαχρονική συνταγή με απλά υλικά. Τα τρουφάκια είναι μια λαχταριστή μπουκιά σοκολάτας, γεμάτη από μπισκότο, με αισθητή την ύπαρξη του κονιάκ και πλούσια σοκολατένια γεύση από την κουβερτούρα.

Η μέθοδος παρασκευής δεν έχει δυσκολίες παρά μόνο μερικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξουμε. Αρχικά θα πρέπει η σοκολάτα να λιώσει και στη συνέχεια να κρυώσει φτάνοντας μέχρι τους 40°C. Η κρέμα γάλακτος θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η επικάλυψη στα τρουφάκια μπορεί να γίνει είτε με τρούφα σοκολάτας είτε με ινδική καρύδα. Αν θέλουμε να δώσουμε περισσότερο χρώμα στα τρουφάκια, τα πανάρουμε σε χρωματιστή τρούφα.

Το ποτό που σας προτείνουμε είναι το κονιάκ, βέβαια μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας.

Καθώς πλάθουμε το μείγμα μας θα παρατηρήσουμε ότι κολλάει στα χέρια. Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ζυμώματος, αφήνουμε τη ζύμη για περίπου μισή ώρα να σταθεί και στη συνέχεια ξεκινάμε πλάθοντας μικρές μπαλίτσες. Τα τρουφάκια τα τοποθετούμε σε μικρές χάρτινες βάσεις γνωστές και ως καραμελόχαρτα.

Σχετικές Συνταγές