Τραχανόπιτα

Τραχανόπιτα

Η τραχανόπιτα που σας παρουσιάζουμε σήμερα γίνεται χωρίς φύλλο και είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Η συγκεκριμένη συνταγή όμως δεν χρειάζεται ούτε και αλεύρι. Αυτός είναι και ο λόγος της “άγριας” και τραχιάς εμφάνισής της.

Ο τραχανάς που θα χρησιμοποιήσουμε σήμερα είναι ο ξινός.

Λίγα λόγια για τον τραχανά.

Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό το οποίο παρασκευάζεται από αλεύρι και γάλα. Το σχήμα του είναι κοκκώδες και ακανόνιστο. Στο εμπόριο το συναντάμε σε διάφορες ποικιλίες.

Αυτές είναι:

  • ξινός
  • γλυκός
  • χοντρός
  • ψιλός

Το είδος της φέτας που θα χρησιμοποιήσουμε είναι επιλογή του καθενός. Κάποιοι μπορεί να θέλουν μία πιο αλμυρή γεύση ή μία πιο πικάντικη. Όποια φέτα και να χρησιμοποιήσετε ταιριάζει με τον τραχανά. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να την τρίψετε ή να την κόψετε σε μικρά κομμάτια. Μην ξεχάσετε να βουτυρώσετε το ταψί προτού βάλετε τον τραχανά μέσα.

Προσέξτε το αλάτι καθώς η φέτα είναι γενικά αλμυρή. Στη συνταγή που θα δείτε παρακάτω δεν χρησιμοποιούμε καθόλου αλάτι. Αυτό όμως που ταιριάζει πολύ είναι το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η τραχανόπιτα που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι στην πιο απλούστερη μορφή της. Αν επιθυμείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση της μπορείτε να βάλετε μυρωδικά όπως μαϊντανό, θυμάρι, κ.α. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ψημένο στήθος κοτόπουλου ή κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας σας.

Σχετικές Συνταγές