Τρίχρωμη κινόα με παξιμάδια χαρουπιού

Τρίχρωμη κινόα με παξιμάδια χαρουπιού, ντομάτα και αγγούρι

Τρίχρωμη κινόα με παξιμάδια χαρουπιού, ντομάτα και αγγούρι είναι η πρότασή μας για σήμερα.

Τα παξιμάδια χαρουπιού τα τελευταία χρόνια έχουν την τιμητική τους. Όλο και περισσότερο τα συναντάμε σε σαλάτες με διάφορους συνδυασμούς λαχανικών.

Δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη παρόλο που αφήνουν μία γλυκιά γεύση η οποία οφείλεται στο βασικό τους συστατικό, το χαρουπόμελο αλλά και από το χαρουπάλευρο με το οποίο παρασκευάζονται. Πρόκειται για ιδιαίτερα μαλακά παξιμάδια.

Το χαρούπι είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Είναι πλουσιότερο σε ασβέστιο από το γάλα. Περιέχει επίσης φώσφορο, υδατάνθρακες, βιταμίνες Α και Β, πρωτεΐνες και πολλά μεταλλικά στοιχεία. Είναι μια καλή πηγή σεληνίου και μπορεί να βοηθήσει τις πεπτικές δραστηριότητες του σώματος.

Τα παξιμάδια χαρουπιού θα τα συνδυάσουμε με τρίχρωμη κινόα, ντομάτα και αγγούρι.

Την κινόα θα την βράσουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια θα την σουρώσουμε και θα την κρυώσουμε σε τρεχούμενο νερό. Την ντομάτα θα την κόψουμε σε μικρό καρέ. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ντοματίνια αντί για ντομάτες. Το αγγούρι θα το κόψουμε σε λεπτές φετούλες.

Τα παξιμάδια χαρουπιού τα βρέχουμε ελαφρώς πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Δεν χρειάζονται πολύ υγρασία γιατί θα διαλυθούν. Αν προετοιμάσουμε τη σαλάτα από νωρίς, τότε απλά σπάμε τα παξιμάδια σε μικρότερα κομμάτια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν με τα υγρά της ντομάτας.

Σχετικές Συνταγές