Τορτίγια με κοτόπουλο

Τορτίγια με κοτόπουλο

Σήμερα σας προτείνουμε ένα γρήγορο και εύκολο σνακ, τορτίγια με κοτόπουλο!!

Με τον όρο τορτίγια εννοούμε ένα είδος λεπτής, άζυμης πίτας. Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε αλεσμένο καλαμπόκι και νερό.

Η τορτίγια είναι ένα ελαφρύ γεύμα το οποίο μπορείτε να το πάρετε στη δουλειά σας ή να το φτιάξετε για το παιδί στο σχολείο. Επίσης μπορείτε να το σερβίρετε ως βραδινό φαγητό.

Τορτίγιες συναντάμε αλμυρές και γλυκές. Εμείς, έχουμε επιλέξει για εσάς μία αλμυρή και γευστική τορτίγια με κοτόπουλο.

Το κοτόπουλο το κόβουμε ζουλιέν και στη συνέχεια το κάνουμε σοτέ. Στην σημερινή συνταγή χρησιμοποιούμε μόνο αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε λίγο κάρυ ή λίγη πάπρικα καπνιστή. Την τορτίγια την αλείφουμε με μαγιονέζα. Βέβαια εδώ μπορούμε να κάνουμε αμέτρητους συνδυασμούς γεύσεων. Για παράδειγμα μπορούμε να προσθέσουμε στη μαγιονέζα μουστάρδα ή pesto sauce ή κάποια άλλη σάλτσα. Όλα αυτά δίνουν μια άλλη οπτική σε όλο το σύνολο της γεύσης.

Το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι κίτρινο και λιώνει σχετικά εύκολα. Έχουμε επιλέξει ένταμ αλλά ταιριάζει πολύ και το γκούντα, το κασέρι, η γραβιέρα και η ώριμη/ξηρή μοτσαρέλλα.

Μαζί με τα υπόλοιπα υλικά θα προσθέσουμε και ένα mix φρέσκων σαλατικών. Iceberg, ραντίτσιο και γαλλική σαλάτα δημιουργούν ένα τέλειο σύνολο. Σας προτείνουμε να ζεστάνετε λίγο την τορτίγια ώστε να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθούν οι γεύσεις.

Σχετικές Συνταγές