Η τορτίγια γεμιστή με chili con carne είναι μια δημοφιλής μεξικανική συνταγή που συνδυάζει διάφορες γεύσεις και υλικά.
Η τορτίγια είναι μια λεπτή πίτα από καλαμπόκι. Καθώς την γεμίζουμε με το chili con carne, το οποίο είναι ένα πικάντικο μείγμα φασολιών, κιμά και καυτερής πιπεριάς πετυχαίνουμε ένα γευστικό αποτέλεσμα μοναδικό διότι η γήινη γεύση των φασολιών συναντά ένα έντονα καυτερό αρωματικό προφίλ του chili. Ο μοσχαρίσιος κιμάς μας δίνει την έντονη γεύση του κρέατος μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά που έχουν σιγομαγειρευτεί μαζί του.
Η προσθήκη της κρέμας αβοκάντο χαρακτηρίζεται ως απαραίτητη. Δουλειά της είναι να δώσει μία φρεσκάδα και μία δροσιά στο όλο μείγμα και το πετυχαίνει με χαρακτηριστική άνεση. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει και με την προσθήκη γιαουρτιού ως αντικαταστάτη της κρέμας αβοκάντο. Ο λόγος που την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα είναι για να δώσουμε την απόλυτη ισορροπία σε κάθε μπουκιά της τορτίγιας. Μπορείτε βέβαια και να την προσφέρετε ως ντιπ χωριστά όπως άλλωστε και το γιαούρτι.
Η τορτίγια γεμιστή με chili con carne συνήθως σερβίρεται ως πιάτο μόνο της ή ως μέρος ενός γεύματος, με συνοδευτικά όπως προ είπαμε το γιαούρτι και το γκουακαμόλε. Είναι γνωστή για την πλούσια γεύση και την έντονη καυτερή αίσθηση, κάνοντάς την αγαπητή σε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί