Τα ρου είναι ένα μείγμα ίσης ποσότητας αλευριού και λιπαρής ύλης. Για καλύτερο αποτέλεσμα το αλεύρι θα πρέπει να είναι σκληρό. Η λιπαρή ύλη που χρησιμοποιείται, είναι συνήθως το βούτυρο, το ηλιέλαιο ή το αραβοσιτέλαιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το ελαιόλαδο. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η εξής: τοποθετούμε τη λιπαρή ύλη στη φωτιά για να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά. Ανάλογα με το χρόνο ψησίματος δημιουργούνται οι αντίστοιχες κατηγορίες που βλέπετε παρακάτω.
Τα ρου χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:
- άσπρο
- ξανθό
- σκούρο
Χρησιμοποιούνται ως μέθοδος πύκνωσης υγρού και για να δέσουμε σάλτσες και σούπες.
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ
Comments are closed.