Τηγανιτά τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη

Τηγανιτά τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη

Τηγανιτά τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη!!! Κάλλιστα θα μπορούσαμε να τα πούμε και πιροσκί τυριού παρόλο που η ζύμη δεν έχει γάλα. Η διαδικασία για τη ζύμη είναι εύκολη, το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή ώστε να φουσκώσει με την ησυχία της σε θερμοκρασία δωματίου. Αφότου η ζύμη θα έχει φουσκώσει, με ένα κοφτέρο ίσιο μαχαίρι (όχι πριονωτό) κόβουμε ζυμαράκια βάρους 40γρ. Με τον πλάστη τα ανοίγουμε δίνοντάς τους κυκλικό σχήμα. Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης τη γέμιση προσέχοντας να μην λερώσουμε τα άκρα του ζυμαριού. Τις άκρες τις βρέχουμε με λίγο νερό. Μπορούμε να βουτύξουμε το δάχτυλό μας σε ένα ποτήρι με νερό και προσεκτικά να βρέξουμε περιμετρικά τη ζύμη μας. Αυτό θα μας βοηθήσει ώστε να κολλήσουν οι άκρες και να μη βγει έξω η γέμιση.

Για τη γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυριά της αρεσκείας μας. Στα σημερινά τηγανιτά τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη θα χρησιμοποιήσουμε φέτα, ανθότυρο και κασέρι. Μπορούμε να βάλουμε μανούρι, cottage cheese, ένταμ, γραβιέρα και άλλα τυριά.

Αφότου λοιπόν ετοιμάσουμε τα τυροπιτάκια τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο. Στόχος μας είναι να δώσουμε ένα χρυσαφένιο χρώμα στο τυροπιτάκι μας.

Τη συγκεκριμένη ζύμη μπορούμε εκτός από τυρί να τη γεμίσουμε με μαγειρεμένο κιμά, λουκάνικο, κοτόπουλο, λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, κ.α).

Σχετικές Συνταγές