Τηγανιτά αυγά

Τηγανιτά αυγά (fried eggs)

Τα τηγανιτά αυγά δεν έχουν καμία σχέση με τα αυγά μάτια. Ανέκαθεν πιστεύαμε ότι είναι το ίδιο πράγμα. Όπως έχουμε αναφέρει και στα αυγά μάτια τα τηγανιτά αυγά θέλουν μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού σε σχέση  με τα μάτια.

Η μέθοδος αυτή εμπεριέχει δυσκολίες κατά την εκτέλεσή της. Αρχικά θα πρέπει να πετύχουμε τη σωστή θερμοκρασία του λαδιού. Αν είναι κρύο θα κάτσει στον πάτο της κατσαρόλας ενώ αν είναι καυτό θα διαλύσει το ασπράδι ενώ δεν θα προλάβει να ψηθεί ο κρόκος.

θα πρέπει να προσέξουμε να μην μας σπάσει ο κρόκος όταν θα τον βάλουμε στο λάδι αλλά και κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Σερβίρονται με ποικιλία συνοδευτικών όπως πατάτες τηγανιτές, σαλάτα, λαχανικά σχάρας, κ.α.

Related Recipes