Η τερίνα με συκωτάκια κοτόπουλου είναι ένα φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ως κρύο ορεκτικό.
Οι τερίνες γενικά είναι κρύες παρασκευές που παρασκευάζονται στο ειδικό σκεύος από το οποίο παίρνουν και το όνομά τους. Οι Γάλλοι παλαιότερα της έφτιαχναν για κολατσιό. Ήθελαν να αντικαταστήσουν τα αλλαντικά με τις τερίνες λόγω του ότι είναι πιο γευστικές και πιο υγιεινές. Περισσότερες πληροφορίες για τις τερίνες μπορείτε να δείτε εδώ.
Οι τερίνες σερβίρονται ως κρύα ορεκτικά συνοδεύοντας ένα ποτήρι κρασί.
Όπως προαναφέραμε η τερίνα παίρνει το όνομα της από το εκάστοτε βασικό υλικό της συνταγής. Σήμερα θα φτιάξουμε τερίνα με συκωτάκια κοτόπουλου. Για να μπορέσουν να ενσωματωθούν (και να σταθούν) στο μείγμα θα χρειαστεί να τα αναμείξουμε με κιμά χοιρινό. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες προσθήκες συντελούν στην απόδοση της γεύσης.
Ο κιμάς που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι περασμένος 2 με 3 φορές από την μηχανή του κιμά.
Ξεκινώντας την τερίνα, παίρνουμε μπέικον και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της.

Τερίνα με συκωτάκια κοτόπουλου
Αφήνουμε ελεύθερο μπέικον ώστε να καλύψουμε και από πάνω την τερίνα όταν θα την έχουμε πλέον γεμίσει. Για να την ψήσουμε θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο μαγειρέματος σε μπαιν-μαρί στο φούρνο με το νερό να καλύπτει τα 2/3 της τερίνας Η τερίνα καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος είναι σκεπασμένη είτε με καπάκι είτε με ένα αλουμινόχαρτο.
Comments are closed.