Ταραμοσαλάτα

Ταραμοσαλάτα

Παρόλο που την ταραμοσαλάτα τη βρίσκουμε όλο το χρόνο στα super market είναι συνυφασμένη με την Καθαρά Δευτέρα και γενικότερα με την περίοδο της νηστείας του Πάσχα. Τα τελευταία χρόνια την βρίσκουμε σε πολλά μενού εστιατορίων μαζί με τις υπόλοιπες αλοιφές.

Για να φτιάξουμε ταραμοσαλάτα είναι καλύτερα να επιλέξουμε λευκό ταραμά. Ο καλύτερος και πιο ποιοτικός ταραμάς είναι ο λευκός, αν και στην πραγματικότητα το χρώμα του είναι ελαφρώς γκριζόλευκο. Ο λευκός ταραμάς περιέχει 100% αυγά ψαριών σε αντίθεση με τον κόκκινο (ροζ), ο οποίος περιέχει χρώμα μαγειρικής και άλλες προσμίξεις. Γι’ αυτό άλλωστε ο λευκός είναι και πιο ακριβός σε σχέση με τον κόκκινο.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον λευκό και τον κόκκινο ταραμά πατήστε εδώ.

Χρησιμοποιήστε τον κάδο του μίξερ για να φτιάξετε την ταραμοσαλάτα. Βάλτε το ειδικό μαχαίρι και όχι τον αναδευτήρα. Προσθέστε το κρεμμύδι πρώτα μαζί με το ψωμί και τον ταραμά ώστε να πολτοποιηθεί καλά. Προσοχή το ψωμί θα πρέπει να είναι μπαγιάτικο. Επιλέξτε να αγοράσετε ένα ψωμί με συμπαγή ψίχα. Το χωριάτικο είναι μία καλή επιλογή. Αφότου το μουλιάσετε θα πρέπει να το στίψετε και στη συνέχεια να το ζυγίσετε.

Όταν ολοκληρώσετε τη συνταγή, δοκιμάστε τη γεύση. Αν σας αρέσει με περισσότερο λεμόνι μπορείτε να προσθέσετε. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον και ταραμά αν επιθυμείτε περισσότερη από τη γεύση του.

Σχετικές Συνταγές