Το Tabbouleh είναι ένα πιάτο από τον Λίβανο

Ταμπουλέ (tabbouleh)

Το Tabbouleh είναι ένα πιάτο από τον Λίβανο. Φτιαγμένο με φρέσκα, ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, ελαιόλαδο, πλιγούρι και καρεδάκι ντομάτας. Προήλθε από τα βουνά του Λιβάνου και της Συρίας. Τα βρώσιμα βότανα που χρησιμοποιούνται στο Ταμπουλέ καταναλώνονταν από Άραβες τα μεσαιωνικά χρόνια.

Συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό ή σαλάτα, μερικές φορές συνοδεύεται από αραβική πίτα.

Εκτός από τα παραπάνω υλικά και κυρίως τον μαϊντανό που αποτελεί το 80% του πιάτου, μπορούμε να δούμε σε ένα ταμπουλέ και άλλα λαχανικά. Αγγούρια κομμένα σε κύβους, πιπεριές πράσινες κέρατο, φρέσκο χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Το πλιγούρι παρέχει μια πλούσια πηγή ινών, πρωτεϊνών και μετάλλων, καθιστώντας το tabbouleh μία από τις πιο υγιεινές επιλογές φαγητού στο Λίβανο. Το Tabbouleh είναι τόσο δημοφιλές που έχει ακόμη και τη δική του μέρα. Γιορτάζεται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Ιουλίου.

Σερβίρεται συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες, αφήνοντας μία αίσθηση δροσιάς στον ουρανίσκο.

Related Recipes