Ταμπουλέ με μελάνι σουπιάς

Ταμπουλέ με μελάνι σουπιάς

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία διαφορετική εκδοχή του γνωστού σε όλους μας ταμπουλέ! Αυτό είναι το ταμπουλέ με μελάνι σουπιάς και πάμε σιγά σιγά να το αναλύσουμε, να δούμε που το χρησιμοποιούμε, πως διαχειριζόμαστε το μελάνι σουπιάς και πολλά άλλα.

Ξεκινώντας την ανάλυση του ταμπουλέ με μελάνι σουπιάς θα δούμε ότι τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι τα ίδια με την παραδοσιακή συνταγή. Η προσθήκη του μελανιού είναι αυτή που αλλάζει όλη την οπτική αλλά και τη γεύση αυτής της σαλάτας. Παραδοσιακά ένα ταμπουλέ αποτελείται από κάποια κύρια υλικά όπως ο μαϊντανός, η ντομάτα και το πλιγούρι. Ο μαϊντανός θα πρέπει να κατέχει το 80% της όλης σαλάτας. Αυτό στη σημερινή συνταγή αλλάζει λίγο. Ο μαϊντανός μειώνεται και αυξάνεται το πλιγούρι. Το πλιγούρι είναι αυτό που θα τραβήξει το μελάνι της σουπιάς και θα ισορροπήσει της γεύσεις.

Ο χυμός λεμόνι παραμένει, δίνοντας το όξινο στοιχείο στη σαλάτα συνδυαζόμενος πάντα με ένα καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Η προσθήκη του μελανιού στη σαλάτα αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό και το πιο ριψοκίνδυνο καθώς μεγαλύτερη ποσότητα θα κάνει τη σαλάτα πιο ”βαριά” και σε γεύση αλλά και σε όψη. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το μελάνι αφήνει έντονα την χαρακτηριστική γεύση ψαριού όπου και αν χρησιμοποιηθεί.

Το ταμπουλέ με μελάνι σουπιάς συνδυάζεται υπέροχα με ψάρια ψημένα στη σχάρα ή στο τηγάνι.

Σχετικές Συνταγές