Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και γαρίδες

Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και γαρίδες

Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και γαρίδες θα φτιάξουμε σήμερα δημιουργώντας μία διαφορετική οπτική στο πιάτο μας.

Θα προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε τις φρέσκιες ταλιατέλες με το έντονο μαύρο χρώμα σε ένα συνδυασμό γεύσης και οπτικής. Για να χρωματίσουμε τις ταλιατέλες χρησιμοποιούμε μελάνι σουπιάς. Η αναλογία είναι 100 γραμμάρια αλεύρι και 20 γραμμάρια μελάνι σε 65 γραμμάρια νερό. Είναι πολύ σημαντικό το μελάνι να το διαλύσουμε στο νερό και στη συνέχεια να το προσθέσουμε στο αλεύρι. Αφότου ζυμώσουμε το ζυμάρι το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το ανοίγουμε είτε με ένα πλάστη είτε με μία μηχανή ζυμαρικών. Πρώτα δημιουργούμε μία λεπτή ζύμη και στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες ώστε να δημιουργήσουμε τις ταλιατέλες.

Οι ταλιατέλες θέλουν 2 με 3 λεπτά βράσιμο. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε των χρόνο βρασμού των ζυμαρικών με την υπόλοιπη συνταγή.

Ένα ακόμα βασικό υλικό για την επιτυχία αυτού του πιάτου είναι η σάλτσα μπίσκ. Για να φτιάξουμε μία μπίσκ χρειαζόμαστε τα κεφάλια και τις καρκάσες από τις γαρίδες. Τα σοτάρουμε σε βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε καρότο, κρεμμύδι και σέλερι. Σβήνουμε με κονιάκ και αφήνουμε να ρεντουίρει. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό, κόκκους πιπεριού και φύλλο δάφνης. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά και μετά αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και πολτοποιούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Περνάμε τη σάλτσα από σινουά και είναι έτοιμη για χρήση.

Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο σοτάρισμα της γαρίδας ώστε να μην στεγνώσει. Το όλο σοτάρισμα θα πρέπει να διαρκέσει 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Οι ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και γαρίδες είναι μία εξαιρετική επιλογή για ένα γεύμα πλούσιο σε γεύση θάλασσας.

Σχετικές Συνταγές