Ταλιατέλες με κοτόπουλο μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Ταλιατέλες με κοτόπουλο μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Οι ταλιατέλες με κοτόπουλο μανιτάρια και κρέμα γάλακτος είναι ένα εύκολο, χορταστικό και γρήγορο πιάτο. Η συνταγή για αυτό το πιάτο είναι απλή. Χρειαζόμαστε στήθος ή μπούτι κοτόπουλου, λίγα μανιτάρια και κρέμα γάλακτος. Όλα αυτά επιλέγουμε να τα συνθέσουμε με ταλιατέλες τις οποίες τις έχουμε φτιάξει μόνοι μας. Μπορείτε βέβαια αν δεν έχετε χρόνο να αγοράσετε ένα πακέτο ξερές ταλιατέλες είτε φρέσκιες σε επιλεγμένα σημεία.

Για να παρασκευάσουμε φρέσκιες ταλιατέλες θα ακολουθήσουμε τη βασική συνταγή την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Καλό είναι αφότου φτιάξουμε τις φρέσκιες ταλιατέλες να δώσουμε χρόνο ώστε να στεγνώσουν ελαφρώς. Ο χρόνος βρασμού τους εξαρτάται από το πόσο παχιές είναι, πάντως δύο με τρία λεπτά είναι αρκετά ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Όπως προαναφέραμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε στήθος κοτόπουλο είτε μπούτι. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι πως, το στήθος ψήνεται πολύ πιο γρήγορα αλλά στεγνώνει αντίστοιχα γρήγορα. Σε αντίθεση με το μπούτι το οποίο είναι πιο ζουμερό αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο ψησίματος.

Για μανιτάρια επιλέγουμε τα λευκά. Είναι μανιτάρια τα οποία τα βρίσκουμε εύκολα στο εμπόριο. Έχουν πλούσιο σώμα (ειδικά όταν είναι χοντροκομμένα) και η γεύση τους είναι ωραία.

Όλα τα υλικά θα ενωθούν με την κρέμα γάλακτος η οποία είναι πλούσια σε λιπάρα και γεύση. Οι ταλιατέλες με κοτόπουλο μανιτάρια και κρέμα γάλακτος είναι ένα γευστικό πιάτο το οποίο προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Σχετικές Συνταγές