Ταλιατέλες με δυόσμο και κρέμα γάλακτος

Ταλιατέλες με δυόσμο και κρέμα γάλακτος

Σταθεροί στις προτιμήσεις μας στα φρέσκα ζυμαρικά, σας παρουσιάζουμε τις ταλιατέλες με δυόσμο και κρέμα γάλακτος.

Ξεκινάμε τη συνταγή μας φτιάχνοντας πρώτα το ζυμάρι για τα φρέσκα ζυμαρικά. Τη συνταγή αλλά και άλλες πληροφορίες για τα φρέσκα ζυμαρικά μπορείτε να δείτε εδώ.

Ξεκινώντας τη συνταγή ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Σας προτείνουμε να ”χτυπήσετε” τα αυγά με τον αυγοδάρτη. Αυτό βοηθά ώστε να ενσωματωθούν καλύτερα στο αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια μας. Δίνουμε προσοχή καθώς ζυμώνουμε διότι μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Αφότου ολοκληρώσουμε το ζυμάρι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.

Για τη σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε δυόσμο και κρέμα γάλακτος με τη διαφορά ότι τον δυόσμο θα τον κάνουμε pesto. Αυτό σημαίνει πως για να φτιάξουμε pesto δυόσμου εκτός από φρέσκο δυόσμο θα χρειαστούμε κουκουνάρι, σκόρδο, ελαιόλαδο και πεκορίνο. Το πεκορίνο μπορούμε αν θέλουμε να το αντικαταστήσουμε με παρμεζάνα. Από τον δυόσμο παίρνουμε μόνο τα φύλλα του. Το pesto δυόσμου μπορούμε να το φτιάξουμε είτε σε ένα μούλτι είτε στον γουδοχέρι.

Οι ταλιατέλες με δυόσμο και κρέμα γάλακτος είναι ένα φαγητό το οποίο θα πρέπει να καταναλωθεί αμέσως γιατί αλλιώς θα ”στεγνώσει” η σάλτσα του.

Δείτε εδώ πληροφορίες και συνταγή για pesto βασιλικού.

Σχετικές Συνταγές