Τάρτα Τατέν (Tarte Tatin)

Τάρτα Τατέν (Tarte Tatin)

Η τάρτα Τατέν (Tarte Tatin) είναι ένα επιδόρπιο που ξεκίνησε τον γαστρονομικό του δρόμο πριν από δύο αιώνες. Υπεύθυνες για αυτό το διαχρονικό γλυκό είναι δύο αδερφές από την Γαλλία, η Καρολίν και η Στέφανι Τατίν.

Στα τέλη του 19° αιώνα οι δύο γυναίκες άνοιξαν ένα ξενοδοχείο απέναντι από έναν σιδηροδρομικό σταθμό. Η Στέφανι, η μεγαλύτερη αδερφή, ασχολούνταν με την κουζίνα. Έφτιαχνε τα φαγητά αλλά και τα γλυκά του εστιατορίου. Ένα από τα γλυκά που έφτιαχνε ήταν μία τάρτα με καραμελωμένα μήλα.

Για το πως δημιουργήθηκε η φημισμένη τάρτα Τατέν (Tarte Tatin) όμως υπάρχουν διάφορες και ενδιαφέρουσες θεωρίες που μπορείτε να τις ανακαλύψετε εδώ.

Η συγκεκριμένη τάρτα έχει σαν βάση της τη ζύμη σφολιάτα. Υπάρχουν όμως αρκετές παραλλαγές για να φτιάξουμε είτε μία απλή τάρτα μήλου με ζύμη μπριζέ είτε μία μηλόπιτα σε μορφή ζύμης κέικ.

Την τάρτα Τατέν μπορείτε να την συνοδεύσετε επιλέγοντας παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και σιρόπι καραμέλας βουτύρου. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, σταφίδες, κ.α.

Τα μήλα που θα χρησιμοποιήσουμε στη συγκεκριμένη τάρτα είναι τα κόκκινα, τα Στάρκιν. Τα κόκκινα μήλα Στάρκιν είναι η πιο διαδεδομένη ποικιλία μήλων. Είναι ένα θρεπτικό φρούτο με πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Δοκιμάστε αυτό το υπέροχο γλυκό!!! Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!!

Σχετικές Συνταγές