Τάρτα με φρέσκο σολομό και μπρικ

Τάρτα με φρέσκο σολομό και μπρικ

Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι ιδιαίτερο οπότε επιλέγουμε μία τάρτα με φρέσκο σολομό και μπρικ!!

Η επιλογή του φρέσκου σολομού σε αντίθεση με τον καπνιστό μόνο τυχαία δεν είναι. Αρχικά ο φρέσκος σολομός μας δίνει μία ατόφια γεύση χωρίς ίχνος καπνίσματος. Αυτό όμως που κυρίως θέλουμε να αποφύγουμε είναι η αλμυρότητα που βγάζει ο καπνιστός σολομός καθώς τον ψήνουμε. Αυτοί λοιπόν είναι οι λόγοι που επιλέγουμε.

Πως διαχειριζόμαστε τον φρέσκο σολομό;

Αρχικά ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας δώσει ένα κομμάτι σολομού χωρίς κόκκαλο. Στη συνέχεια ελέγχουμε με τη μέθοδο της αφής αν υπάρχουν μικρά κοκαλάκια τα οποία θα πρέπει να τα αφαιρέσετε. Αφότου ολοκληρώσετε την αφαίρεση των κοκάλων κόψτε τον σολομό σε μικρά καρεδάκια. Μπορείτε επίσης να τον κόψετε και σε λεπτές φετούλες.

Στη συνέχεια θα πρέπει να τον σοτάρετε. Ξεκινάμε πρώτα με το πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρεδάκια σολομού. Το σοτάρισμα θα πρέπει να διαρκέσει πολύ λίγο. Σκεφτείτε ότι ο σολομός θα ψηθεί άλλα 20 με 30 λεπτά μέσα στο φούρνο.

Για το γαρνίρισμα της τάρτας επιλέγουμε να βάλουμε μπρικ και φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε σχήμα πενάκι. Αυτό θα πρέπει να το κάνουμε αφότου βγάλουμε την τάρτα από το φούρνο και εφόσον την έχουμε αφήσει να κρυώσει για κάποια λεπτά, τουλάχιστον 10′.

Την τάρτα με φρέσκο σολομό και μπρικ την τρώμε είτε χλιαρή είτε κρύα.

Σχετικές Συνταγές