Τάρτα με φέτα ελιές και κρεμμύδι

Τάρτα με φέτα ελιές και κρεμμύδι

Θέλετε να δοκιμάσετε μία διαφορετική εκδοχή τάρτας; Σας παρουσιάζουμε την τάρτα με φέτα ελιές και κρεμμύδι όπου ο συνδυασμός των γεύσεων θα σας εκπλήξει!!

Σε αυτή την τάρτα έχουμε τρεις δυνατές και επιβλητικές γεύσεις. Αρχικά έχουμε την φέτα. Ανάλογα τη φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε καθορίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό η γεύση της τάρτας. Για παράδειγμα αν είναι πικάντικη ή όχι, αν είναι από κατσικίσιο, αγελαδινό ή πρόβειο γάλα. Αν είναι βαρελίσια ή όχι. Αν είναι μαλακιά, μέτρια ή σκληρή. Όπως βλέπετε υπάρχουν πολλοί παράμετροι που μπορούν να καθορίσουν το γευστικό αποτέλεσμα.

Το κρεμμύδι έχει μία γνώριμη σταθερή αλλά έντονη γεύση κυρίως όταν τρώγεται ωμό. Καθώς ψήνεται απελευθερώνονται τα σάκχαρά του και γλυκαίνει αρκετά. Ταιριάζει υπέροχα με την φέτα.

Οι ελιές είναι επίσης ένας άλλος αστάθμητος παράγοντας. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την ποιότητα της ελιάς και την αλμυρότητά της. Χρησιμοποιούμε ελιές από τις οποίες πρώτα έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι.

Το ρουαγιάλ που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το ίδιο με αυτό που έχουμε χρησιμοποιήσει και σε άλλες τάρτες στο παρελθόν. Είναι αυτό που θα μας βοηθήσει ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους αλλά και να σταθεροποιηθούν.

Η ζύμη που θα χρησιμοποιήσουμε για την τάρτα με φέτα ελιές και κρεμμύδι είναι η μπριζέ. Σας θυμίζουμε ότι προτού την ψήσετε, κάντε μικρές τρυπούλες με το πιρούνι ώστε να μην φουσκώσει.

Σχετικές Συνταγές