Τάρτα με πράσο και τομάτα, ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων. Το σοταρισμένο πράσο θα δώσει τη γλυκάδα του στην τάρτα ενώ η ντομάτα θα προσθέσει τη δροσιά της.
Αρχικά θα πρέπει να ξεκινήσουμε φτιάχνοντας τη ζύμη μπριζέ.
Τη συνταγή για τη ζύμη μπριζέ μπορείτε να την δείτε εδώ.
Αφότου φτιάξουμε τη ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου το χειμώνα και στο ψυγείο το καλοκαίρι.
Καθώς περιμένουμε να ξεκουραστεί η ζύμη, κάνουμε προετοιμασία τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο εμινσέ ενώ τις ντομάτες τις κόβουμε κονκασέ.
Το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε στη συγκεκριμένη τάρτα θα είναι το κασέρι. Αν επιθυμείτε κάποιο άλλο τυρί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γκούντα, ένταμ, γραβιέρα, κ.α. αρκεί να είναι τυρί που λιώνει εύκολα.
Για το τέλος αφήσαμε το ρουαγιάλ. Το ρουαγιάλ είναι ένα μείγμα κρέμας γάλακτος με αυγά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αυτό το μείγμα είναι απαραίτητο σε όλες τις αλμυρές τάρτες γιατί είναι αυτό που θα δώσει σώμα στη γέμιση και θα ενώσει όλα τα υλικά.
Με βάση αυτή την τεχνοτροπία εκτός απο τάρτα με πράσο και τομάτα μπορούμε να φτιάξουμε τάρτες με ότι υλικό επιθυμούμε. Για παράδειγμα μπορούμε αντί για πράσο να βάλουμε κρεμμύδι ξερό και να φτιάξουμε τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια. Επίσης μπορούμε να βάλουμε κοτόπουλο ή κιμά (αυτά όμως θα πρέπει πρώτα να τα έχουμε μαγειρέψει).
Comments are closed.