Τάρτα με ντοματίνια πιπεριές και κρεμμύδι

Τάρτα με ντοματίνια πιπεριές και κρεμμύδι

Όπως θα έχετε καταλάβει εδώ στο cookfood είμαστε λάτρεις της αλμυρής τάρτας και γενικά με τις ζύμες και με ότι άλλο συνεπάγεται αυτό. Έτσι σήμερα θα φτιάξουμε τάρτα με ντοματίνια πιπεριές και κρεμμύδι. Θα ακολουθήσουμε τα γνωστά βήματα. Αρχικά θα φτιάξουμε μία πατ μπριζέ. Τη συνταγή μπορείτε να την δείτε εδώ.

Στη συνέχεια θα την ψήσουμε σκέτη και μετά θα προσθέσουμε τα υλικά. Μην ξεχάσετε προτού τη βάλετε στο φούρνο να της κάνετε μικρές τρυπούλες με ένα πηρούνι ή να βάλετε κάποιο βάρος από πάνω ώστε να μην φουσκώσει. Συνήθως βάζουμε φασόλια ή ρεβύθια.

Το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι μοτσαρέλα ξερή. Επίσης πολύ νόστιμη τάρτα γίνεται και με κασέρι.

Τα υλικά που έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει πρώτα να τα σοτάρουμε. Επιλέγουμε να σοτάρουμε το κάθε υλικό χωριστά ώστε να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα ντοματίνια μπορείτε είτε να τα βάλετε σε ωμή μορφή είτε να τα σοτάρετε ελαφρώς. Εμείς σήμερα τα σοτάρουμε για να αποφύγουμε τα επιπλέον υγρά στην τάρτα που κατά συνέπεια θα δυσκολέψουν το ρουαγιάλ να δέσει.

Το ρουαγιάλ που θα χρησιμοποιήσουμε αποτελείται από αυγά, κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε καλά τα υλικά και περιχύστε στο τέλος και προτού βάλετε την τάρτα για δεύτερη φορά στο φούρνο.

Η τάρτα με ντοματίνια πιπεριές και κρεμμύδι είναι ένα ωραίο φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί είτε ως πρώτο πιάτο είτε σε breakfast ή σε brunch.

Σχετικές Συνταγές