Τάρτα με μπρόκολο και μπέικον

Τάρτα με μπρόκολο και μπέικον

Τάρτα με μπρόκολο και μπέικον είναι η πρότασή μας για σήμερα!! Ένας υπέροχος συνδυασμός μπισκοτένιας τραγανής ζύμης μαζί με μπρόκολο, μπέικον, μοτσαρέλλα και βέβαια ρουαγιάλ που έχει και την ευθύνη ώστε να δέσει όλα τα παραπάνω υλικά μεταξύ τους.

Η ζύμη για να αποκτήσει αυτή την τραγανή υφή της, θα πρέπει να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες. Αρχικά το βούτυρο θα πρέπει να είναι μαλακωμένο (όχι λιωμένο). Στη συνέχεια η ομογενοποίηση του αλευριού με το βούτυρο θα πρέπει να γίνει τρίβοντας με τα χέρια τα δύο υλικά. Θέλουμε το αλεύρι να κιτρινίσει. Αφότου γίνει αυτό τότε προσθέτουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Η ποσότητα του νερού στη ζύμη είναι λίγη. Μπορούμε να μην προσθέσουμε αυγό και να το αντικαταστήσουμε με νερό.

Το ρουαγιάλ μας βοηθάει ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σε μία μπασίνα θα ”χτυπήσουμε” με το φουέ την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Το ρουαγιάλ το προσθέτουμε στην τάρτα στο τέλος αφού πρώτα τοποθετήσουμε όλα τα άλλα υλικά.

Στη γέμιση το τυρί που επιλέξαμε είναι η μοτσαρέλλα. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας αρκεί να είναι τυρί που λιώνει όπως γραβιέρα, γκούντα, κλπ. Επίσης στην τάρτα μπρόκολο και μπέικον μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά αρκεί όμως να μην υπερβάλετε. Μία πρότασή μας είναι τα ντοματίνια ή το καλαμπόκι.

Related Recipes