Η πρότασή μας για σήμερα είναι τάρτα με κρέμα φέτας!! Είναι μία πολύ καλή επιλογή για πρώτο πιάτο ή για ορεκτικό στο κέντρο του τραπεζιού.
Για τη ζύμη της τάρτας θα χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και κομματάκια παγωμένου βούτυρου. Θα πρέπει να τρίψουμε αυτά τα δύο υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε μία τραγανή ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα παρά μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν σωστά τα υλικά και να δημιουργηθεί μία ωραία ζύμη. Θα την αφήσουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μεμβράνη για 30 λεπτά. Αν είναι καλοκαίρι θα χρειαστεί να την βάλουμε και στο ψυγείο.
Για τη γέμιση χρησιμοποιούμε φέτα ΠΟΠ. Ανάλογα τις προτιμήσεις μας χρησιμοποιούμε φέτα είτε πικάντικη είτε πιο ήπια με περισσότερη υγρασία. Συνδυάζουμε τη φέτα με ακόμα ένα λευκό τυρί είτε αυτό είναι ρικότα είτε ανθότυρο. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά όπως μανούρι ή κρέμα τυριού. Όλα τα τυριά που θα χρησιμοποιήσουμε θα ενωθούν με μία μπεσαμέλ. Η μπεσαμέλ που θα φτιάξουμε θα πρέπει να είναι σφιχτή.
Την τάρτα με κρέμα φέτας την σερβίρουμε είτε ζεστή είτε κρύα. Αν την σερβίρουμε ως πρώτο πιάτο μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα.
Comments are closed.