Τάρτα με κοτόπουλο μανιτάρια και φέτα

Τάρτα με κοτόπουλο μανιτάρια και φέτα

Μία γευστικότατη τάρτα με κοτόπουλο μανιτάρια και φέτα είναι η πρότασή μας για σήμερα.

Για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας θα ακολουθήσουμε τη σιγουριά της βασικής συνταγής για πατ μπριζέ.

Για τη γέμιση έχουμε επιλέξει ως βασικό υλικό το κοτόπουλο. Τα υπόλοιπα υλικά με τα οποία θα πλαισιώσουμε την τάρτα είναι τα μανιτάρια και η φέτα.

Τα μανιτάρια που χρησιμοποιούμε είναι τα λευκά. Βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες ποικιλίες όπως πορτομπέλο, πορτσίνι κ.α.

Τα μανιτάρια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Αφότου τα σοτάρουμε τα βάζουμε στην τάρτα. Το ίδιο κάνουμε και με το κοτόπουλο. Το κόβουμε είτε καρεδάκι είτε ζουλιέν. Στη συνέχεια τα σοτάρουμε μέχρι να τα ψήσουμε. Αφότου ψήσουμε και το κοτόπουλο το βάζουμε και αυτό στην τάρτα μαζί με το κασέρι, τη φέτα και τα σοταρισμένα μανιτάρια.

Όλα τα υλικά της τάρτας θα τα ψήσουμε μαζί με το ρουαγιάλ. Το ρουαγιάλ αποτελείται από αυγά και κρέμα γάλακτος. Αφότου προσθέσουμε το ρουαγιάλ στην τάρτα, την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά. Όταν θα αρχίσει να σφίγγει το ρουαγιάλ, η τάρτα μας θα είναι έτοιμη.

Στην τάρτα με κοτόπουλο μανιτάρια και φέτα ταιριάζει πολύ το λάδι τρούφας. Αν σας αρέσει το λάδι τρούφας προσθέστε μερικές σταγόνες αφότου βγάλετε την τάρτα από τον φούρνο.

Σχετικές Συνταγές