Η τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια είναι μία εξαιρετική επιλογή για ένα brunch. Η επιλογή της ζύμης μπορεί να γίνει από μία χειροποίητη ζύμη μπριζέ μέχρι την πιο εύκολη λύση της σφολιάτας. Η ζύμη μπριζέ έχει το πλεονέκτημα ότι ”μπισκοτίζει” ενώ παράλληλα βγάζει το έντονο άρωμα του βούτυρου.
Για να δεις τη συνταγή και τη μέθοδο παρασκευής της ζύμης μπριζέ πάτα εδώ.
Το ρουαγιάλ αποτελείτε από κρέμα γάλακτος, αυγά, μοσχοκάρυδο και αλάτι. Χρησιμοποιείται κυρίως σε τάρτες με σκοπό να ενσωματώσει όλα τα υλικά που βρίσκονται εντός της τάρτας.
Το κρεμμύδι το κόβουμε εμινσέ και το καραμελώνουμε σε χαμηλή φωτιά για να μη μας καεί. Καλό είναι αφότου σοταριστεί ελαφρώς στο βούτυρο να του προσθέσουμε λίγο νερό ώστε να βράσει πιο γρήγορα και παράλληλα να μην καεί. Αν θέλουμε στο τέλος μπορούμε να δώσουμε στα κρεμμύδια μία πιο όξινη ένταση. Αυτό το πετυχαίνουμε με την προσθήκη ξυδιού δευτερόλεπτα προτού το αφαιρέσουμε από τη φωτιά.
Η τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια αφήνει μία γλυκιά γεύση λόγω των κρεμμυδιών.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί