Τάρτα με αβοκάντο, σπαράγγια και αυγό ποσέ

Τάρτα με αβοκάντο, σπαράγγια και αυγό ποσέ

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία τάρτα με αβοκάντο, σπαράγγια και αυγό ποσέ.

Πάμε σιγά σιγά να αναλύσουμε τη συνταγή ξεκινώντας πρώτα από τη βάση, όπου είναι η τάρτα. Θα φτιάξουμε μία ζύμη μπριζέ ξεκινώντας με κοσκίνισμα αλευριού, προσθήκη μαλακωμένου βούτυρου και ομογενοποίηση των δύο αυτών υλικών τρίβοντάς τα με τα χέρια μας. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να δημιουργηθούν μικροί κιτρινωποί κόκκοι αλευριού. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το αλάτι, το νερό και θα ζυμώσουμε μέχρις ότου δημιουργηθεί ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Θα το αφήσουμε να ξεκουραστεί από μισή έως και 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, αν οι εξωτερικές συνθήκες είναι ιδανικές (15°C και κάτω). Αν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες τότε θα το βάλουμε στο ψυγείο.

Αφότου φτιάξουμε την τάρτα και την ψήσουμε σκέτη, την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τη γεμίζουμε. Το τυρί που έχουμε επιλέξει είναι το κασέρι. Μέσα στο τυρί τοποθετούμε και τα σπαράγγια. Κόβουμε τις κορυφές τους και τις βάζουμε μέσα στη τάρτα. Ο μήνας Μάϊος προσφέρεται για άγρια σπαράγγια καθώς είναι η εποχή τους.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ρουαγιάλ και ψήνοντας την τάρτα στο φούρνο. Όσο ψήνεται η τάρτα φτιάχνουμε ένα αυγό ποσέ και καθαρίζουμε το αβοκάντο. Το καθαρισμένο αβοκάντο το βάζουμε σε λεμόνι για να μην μαυρίσει ή το καθαρίζουμε τελευταία στιγμή και το τοποθετούμε μόλις βγει η τάρτα από τον φούρνο.

Η τάρτα με αβοκάντο, σπαράγγια και αυγό ποσέ είναι η επιλογή που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Σχετικές Συνταγές