Συκώτι μοσχαρίσιο με σουμάχ και πάπρικα

Συκώτι μοσχαρίσιο με σουμάχ και πάπρικα

Το συκώτι μοσχαρίσιο με σουμάχ και πάπρικα δίνει μία διαφορετική νότα στο τραπέζι σας. Για να πετύχουμε όμως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτό το γευστικό πιάτο, θα πρέπει να προσέξουμε κάποιες βασικές λεπτομέρειες.

Αρχικά το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε, είναι η σωστή επιλογή του καλού και φρέσκου συκωτιού. Όσο πιο φρέσκο τόσο πιο καλό θα είναι το μοσχαρίσιο συκώτι. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να έχουμε έναν έμπιστο κρεοπώλη που θα μας δώσει το κατάλληλο συκώτι.

Μετά την αγορά, ξεκινάει η προετοιμασία του συκωτιού.

Προτού ξεκινήσουμε να πουδράρουμε το συκώτι με τα μπαχαρικά μας θα πρέπει να του αφαιρέσουμε τη λεπτή μεμβράνη που έχει. Στη συνέχεια το βάζουμε στο γάλα. Είναι πολύ σημαντική η εμβάπτιση του στο γάλα διότι αυτό θα το απαλλάξει από τη βαριά μυρωδιά και θα χαλαρώσει τους ιστούς του δημιουργώντας έτσι μία απαλή υφή καθώς το γευόμαστε.

Αφότου το βγάλουμε από το γάλα και πριν το κόψουμε ζουλιέν, θα πρέπει να το στεγνώσουμε πολύ καλά προτού του προσθέσουμε τα μπαχαρικά.

Τη γλυκιά πάπρικα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με καυτερή ή με καπνιστή. Σας συμβουλεύουμε αρχικά να το δοκιμάσετε με τη γλυκιά πάπρικα.

Το σουμάχ είναι ένα υλικό ιδιαίτερο και αυτό γιατί δίνει μία ελαφριά γεύση λεμονιού την οποία την περνάει ευχάριστα όπου και αν χρησιμοποιείται.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι το τηγάνισμα του συκωτιού. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην το παραψήσουμε γιατί θα στεγνώσει και θα σκληρύνει.

Το συκώτι μοσχαρίσιο με σουμάχ και πάπρικα θα σας εκπλήξει με το γευστικό του αποτέλεσμα!!!

Σχετικές Συνταγές