Σήμερα θα μάθουμε να φτιάχνουμε το δικό μας στραγγιστό γιαούρτι!! Την διαδικασία θα την χαρακτήριζα εύκολη προσέχοντας όμως κάποιες μικρές λεπτομέρειες οι οποίες θα μας δώσουν στο τέλος ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Το στραγγιστό γιαούρτι αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Πρόκειται για ένα είδος γιαουρτιού που έχει υποστεί διαδικασία στραγγίσματος, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται ο ορός γάλακτος, δίνοντάς του πιο πηχτή και κρεμώδη υφή. Η διαδικασία αυτή το κάνει επίσης πιο πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλότερο σε υδατάνθρακες, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όσους επιδιώκουν μια υγιεινή διατροφή. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και προβιοτικά, τα οποία βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Επίσης, είναι χαμηλό σε λιπαρά, ειδικά αν επιλέξετε τις εκδοχές με 2% ή 0% λιπαρά, καθιστώντας το ιδανικό για δίαιτα και καθημερινή κατανάλωση.
Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί