Σπαράγγια τυλιχτά με γαλοπούλα

Σπαράγγια τυλιχτά με γαλοπούλα

Ένα τέλειο ορεκτικό για να μας ανοίξει η όρεξη αλλά και ένα πρώτο πιάτο αν το επιθυμούμε είναι τα σπαράγγια τυλιχτά με γαλοπούλα.

Η σημερινή μας πρόταση είναι μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Χρειαζόμαστε φρέσκα σπαράγγια τα οποία πρώτα θα τα καθαρίσουμε προσεκτικά με ένα πίλερ.

Πώς καθαρίζουμε τα σπαράγγια;

Αρχικά κόβουμε το κάτω μέρος των σπαραγγιών. Αφαιρούμε περίπου 2 εκατοστά από τη βάση των σπαραγγιών. Στη συνέχεια με το πίλερ ξεφλουδίζουμε τη βάση του στελέχους φτάνοντας 5 εκατοστά κάτω από την ευαίσθητη κορυφή του σπαραγγιού. Προσέχουμε οι κορυφές να μείνουν ανέπαφες.

Αφότου καθαρίσουμε τα σπαράγγια το επόμενο μας βήμα είναι να τα βράσουμε. Εδώ είναι ένα σημείο όπου θα πρέπει να είμαστε πάλι προσεκτικοί καθώς ενδέχεται με το βράσιμο να τραυματιστούν οι κορυφές τους. Για να αποφύγουμε λοιπόν τέτοιου είδους καταστάσεις έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να πιάσουμε ένα μάτσο σπαράγγια και να τα δέσουμε μεταξύ τους. Στη συνέχεια θα τα βράσουμε σε νερό που κοχλάζει και σε μια κατσαρόλα ψηλή και στενή. Θα πρέπει να προσέξουμε το νερό να μην καλύπτει τις κορυφές των σπαραγγιών. Η δεύτερη επιλογή είναι να τα βράσουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό ώστε να μην ανακατεύονται και τραυματιστούν οι κορυφές.

Αφότου βράσουν τα τυλίγουμε με το αλλαντικό της επιλογής μας και τα φουρνίζουμε για λίγα λεπτά. Τα σπαράγγια τυλιχτά με γαλοπούλα ταιριάζουν υπέροχα με σάλτσα ολλανδέζ!!

Σχετικές Συνταγές