Σπαράγγια τουρσί

Σπαράγγια τουρσί

Μία πολύ καλή μέθοδος για να γευτούμε λαχανικά και φρούτα εκτός της εποχής τους είναι να τα φτιάξουμε τουρσί. Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας δείξουμε πως γίνονται τα σπαράγγια τουρσί.

Υπάρχουν δύο βασικές τεχνικές για να φτιάξουμε τουρσί. Η πρώτη, είναι και η κλασική, καθώς φτιάχνουμε μία άλμη, τοποθετούμε μέσα τα σπαράγγια και μετά από κάποιους μήνες είναι έτοιμα. Η δεύτερη είναι πιο γρήγορη μέθοδος και νεότερης γενιάς. Βράζουμε τα υλικά της άλμης και στη συνέχεια εμβαπτίζουμε τα σπαράγγια μέσα. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει μόνο λίγες ώρες.

Με την παλιά, κλασική μέθοδο, η γεύση αλλάζει κατά πολύ. Με τη νεότερη μέθοδο, το προϊόν είναι πιο κοντά στη φυσική του γεύση και μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο για περίπου 5 με 7 μήνες.

Εκτός από το σκόρδο το οποίο προσθέτουμε έξτρα, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε διάφορα μπαχαρικά όπως κόκκους πιπεριού, δαφνόφυλλο, και διάφορα βότανα όπως φρέσκο θυμάρι, ρίγανη, κ.α.

Αν θέλετε το τουρσί να είναι πικάντικο μπορείτε να προσθέσετε καυτερές πιπερίτσες. Πόσες θα βάλετε; Αυτό εξαρτάται από εσάς και το πόσο καυτερό θέλετε να το κάνετε. Μία ασφαλής πρόταση είναι μία πιπερίτσα στο βάζο.

Στη συνταγή, έχουμε επιλέξει το κοινό ξίδι. Μπορείτε αν θέλετε να πειραματιστείτε, χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι ή ξίδι μηλίτη.

Το τζίντζερ ταιριάζει πολύ με τα σπαράγγια τουρσί!!

Η συγκεκριμένη άλμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα λαχανικά.

Σχετικές Συνταγές