Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Το σπανακόρυζο είναι ένα φαγητό διαχρονικό και μία σταθερή επιλογή για κάθε οικογενειακό τραπέζι. Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι αυτό το φαγητό να σερβίρεται στο σπίτι ως το κύριο γεύμα.

Ο συνδυασμός του ρυζιού με το σπανάκι, τον άνηθο και τα υπόλοιπα μυρωδικά αποτελούν μία χορταστική και γευστική επιλογή.

Το ρύζι που χρησιμοποιούμε είναι καρολίνα. Το ρύζι καρολίνα έχει το πλεονέκτημα να βράζει γρήγορα και να χυλώνει αρκετά. Το σπανάκι που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να είναι είτε φρέσκο είτε κατεψυγμένο. Αν επιλέξουμε φρέσκο θα πρέπει να το καθαρίσουμε σχολαστικά, να το πλύνουμε και στη συνέχεια να το κόψουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα υπόλοιπα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το πράσο, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι. Όλα αυτά θα τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο.

Για να φτιάξουμε ένα σπανακόρυζο έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε να το κάνουμε είτε με λεμόνι είτε κόκκινο προσθέτοντας ντοματοχυμό. Εμείς σήμερα επιλέξαμε έναν συνδυασμό και τον δύο υλικών. Αρχικά θα το κάνουμε κόκκινο προσθέτοντας χυμό ντομάτας.  Αφότου ολοκληρώσουμε το βράσιμο του φαγητού θα προσθέσουμε χυμό λεμόνι. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε μία οξύτητα που ταιριάζει απίστευτα με το σπανακόρυζο.

Στο τέλος θα προσθέσουμε άνηθο ψιλοκομμένο και θα ανακατέψουμε ώστε όλα τα αρώματα να ”ταξιδέψουν σε όλες τις πλευρές” του φαγητού.

Σχετικές Συνταγές