Η σπανακόπιτα είναι μία από τις παραδοσιακές πίτες της χώρας μας. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδος θα συναντήσουμε αυτές τις υπέροχες πίτες φτιαγμένες από τις γιαγιάδες μας με πολύ αγάπη.
Το φύλλο που χρησιμοποιούμε είναι χωριάτικο χειροποιήτο. Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με έτοιμο χωριάτικο φύλλο εμπορίου ή με φύλλο κρούστας. Αν θέλετε τη γνώμη μου όμως, προσπαθήστε να φτιάξετε το δικό σας χωριάτικο φύλλο. Είμαι σίγουρος πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμοίψει.
Για την γέμιση χρησιμοποιούμε φρέσκο σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, πράσο και άνηθο. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μυρώνια τα οποία θα δώσουν ένα ιδιαίτερο άρωμα στην πίτα σας.
Είναι σημαντικό να αφήσετε το σπανάκι στο αλάτι ώστε να απολέσει την υγρασία του. Αν αυτό δεν γίνει τότε όλη η υγρασία θα βγει κατά τη διάρκεια του ψησίματος με αποτέλεσμα να μην ψηθεί το φύλλο.

Σπανακόπιτα
Τα φύλλα τα λαδώνουμε καλά (αυτό βοηθάει ώστε να ψηθεί καλύτερα το φύλλο).
Την σπανακόπιτα την ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω αλλά παράλληλα να έχει ψηθεί και από κάτω.
Comments are closed.