Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε σπαγγέτι alfredo, ένα νόστιμο, γρήγορο και εύκολο πιάτο.
Το σπαγγέτι Alfredo είναι ένα πιάτο που έχει τις ρίζες του στην Ιταλία, αλλά έγινε δημοφιλές κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από τον Alfredo di Lelio, έναν Ιταλό εστιάτορα, τον 19ο αιώνα στη Ρώμη. Ο Alfredo δημιούργησε αρχικά το πιάτο για να τονώσει την όρεξη της σύζυγό του μετά τη γέννηση του γιου τους.
Το πρωτότυπο σπαγγέτι Alfredo αποτελείται απλά από σπαγγέτι, βούτυρο και παρμεζάνα, χωρίς κρέμα ή συνοδευτικά υλικά που συναντάμε συχνά στις εκδοχές του σήμερα. Το πιάτο έγινε γνωστό στις ΗΠΑ από την επίσκεψη του Alfredo και της συζύγου του στο εστιατόριο του στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1920, όπου και μετέπειτα εξελίχθηκε σε ένα εμβληματικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας στις ΗΠΑ.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το πιάτο σε μία εκδοχή με πλούσια κρέμα η οποία είναι αρωματισμένη με σκόρδο. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να σοτάρουμε το σκόρδο στο βούτυρο. Κάντε το σε χαμηλή θερμοκρασία, δεν θέλουμε να καεί το σκόρδο. Μπορείτε είτε να το ψιλοκόψετε ώστε να μείνει στο φαγητό είτε να το αφήσετε ολόκληρο και να το αφαιρέσετε στο τέλος του μαγειρέματος. Η κρέμα γάλακτος μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα θα ολοκληρώσουν το πιάτο δίνοντας του μία πλούσια σάλτσα!!
Comments are closed.