spaghetti siciliana alla Norma

Σπαγγέτι Σισιλιέν αλά Νόρμα (spaghetti siciliana alla Norma)

Spaghetti siciliana alla Norma!

Η σάλτσα ντομάτας είναι ζωτικής σημασίας για την προετοιμασία αυτής της συνταγής στην τελειότητα.

Κατά τη διάρκεια της  θερινής σεζόν οι φρέσκες ντομάτες είναι η καλύτερη επιλογή. Όμως, οι Σικελοί (όπως και εμείς ) δεν μπορούμε να περιμένουμε το καλοκαίρι για να φάμε τα ζυμαρικά alla Norma, οπότε μια καλής ποιότητα κονσερβοποιημένη τομάτα είναι κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπή εναλλακτική λύση!

Παραδοσιακά, οι μελιτζάνες κόβονται σε πολύ λεπτές ροδέλλες, αλλά αρκετοί σεφ προτιμούν να κόβουν τα λαχανικά σε ζάρια ή μπαστούνια. Τελικά, όμως, ο τρόπος που θα τις κόψετε, αποτελεί προσωπική επιλογή.

“Προσωπικά, προτιμώ να αναμιγνύω τις δύο τεχνικές, να κόβω σε φέτες το πιό λεπτό μέρος της μελιτζάνας και καρεδάκι το υπόλοιπο λαχανικό. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχω διαφορετικά σχήματα στο πιάτο.”

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι το τηγάνισμα της μελιτζάνας. Για τη Σικελία δεν υπάρχουν ερωτήσεις: οι μελιτζάνες τηγανίζονται σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο! Δυστυχώς, το ελαιόλαδο δεν είναι τόσο βολικό σε άλλες χώρες όσο στην Ιταλία. Κάπου είναι πολύ ακριβό. Έτσι, το τηγάνισμα σε ένα καλό σπορέλαιο είναι μια καλή επιλογή και ειλικρινά, η γεύση δεν αλλάζει τόσο πολύ.

Επιλογή ζυμαρικού. Η παράδοση θέλει κοντά ζυμαρικά! Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε penne ή caserecce ή ziti ανάλογα με το γούστο σας. Σήμερα όμως, θα την κάνουμε με τον βασιλιά των ζυμαρικών και πιο οικείο σε εμάς, σπαγγέτι.

Εάν η μελιτζάνα είναι ο βασιλιάς αυτής της συνταγής, τότε το τυρί είναι σίγουρα η βασίλισσα του! Θέλουμε ένα τυρί με χαρακτηριστική αλμυρή γεύση και στιβαρή υφή. Η Ricotta της Σικελίας είναι χαρακτηριστικό τυρί στην πόλη της Κατάνια και χρησιμοποιείται συχνά τριμμένο σε πιάτα ζυμαρικών της Σικελίας. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το Pecorino (με αυτό θα μαγειρέψουμε) ή το Caciocavallo. Φυσικά εδώ, στην Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλο καλύτερο τυρί να προσθέσουμε σε αυτό το πιάτο από την αγαπημένη μας φέτα.

Last but not least ο φρέσκος βασιλικός! Βασιλικός=Μεσόγειος! Τα υπόλοιπα είναι απλά περιττά.

Όλα αυτά κάνουν το spaghetti siciliana alla Norma ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα! Για περισσότερα στοιχεία, πατήστε εδώ.

Αξιολόγηση Συνταγής

  • (5 /5)
  • 1 rating

Σχετικές Συνταγές