Σπαγγέτι με χτένια κρασί και σκόρδο

Σπαγγέτι με χτένια κρασί και σκόρδο

Σπαγγέτι με χτένια κρασί και σκόρδο είναι η πρόταση μας για σήμερα. Η συνταγή είναι εύκολη, χρήζει όμως ανάλογης προσοχής. Αυτό γιατί όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, όταν διαχειριζόμαστε χτένια θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με το ψήσιμό τους. Τα χτένια θέλουν ελάχιστο ψήσιμο. Αν παραψηθούν, σκληραίνουν και αποκτούν μία λαστιχένια υφή.

Έτσι λοιπόν στη σημερινή συνταγή, ξεκινάμε από το βράσιμο των ζυμαρικών. Βάζουμε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Όταν θα έχει βράσει, προσθέτουμε το αλάτι και στη συνέχεια τα ζυμαρικά. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε ζυμαρικά θέλετε. Εμείς σήμερα, επιλέξαμε σπαγγέτι.

Προσπαθήστε να δουλέψετε παράλληλα τα χτένια με το βράσιμο των ζυμαρικών. Όπως προαναφέραμε τα χτένια δεν θέλουν πολύ ψήσιμο. Επίσης είναι καλό, μόλις βράσουν τα ζυμαρικά να μπουν κατευθείαν στο τηγάνι με τα χτένια. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να συγχρονίσουμε τις δουλειές μας. Μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα  ζυμαρικά. Θα χρειαστεί για να δημιουργήσουμε μία ελαφριά σάλτσα.

Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει σκόρδο. Μπορείτε να το ψιλοκόψετε ή να βάλετε ολόκληρη την σκελίδα ώστε να αρωματίσει το ελαιόλαδο και στη συνέχεια όλο το φαγητό. Αν επιλέξετε ολόκληρη τη σκελίδα, μην ξεχάσετε να την αφαιρέσετε κατά το σερβίρισμα.

Τα σπαγγέτι με χτένια κρασί και σκόρδο είναι ένα γρήγορο, εύκολο και γευστικό φαγητό!!!

Σχετικές Συνταγές