Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτα και παρμεζάνα

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτα και παρμεζάνα

Το σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτα και παρμεζάνα είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα τόσο της ελληνικής όσο και της ιταλικής κουζίνας. Απλό, γρήγορο, αλλά γεμάτο γεύση, αυτό το πιάτο συνδυάζει τα βασικά στοιχεία της μαγειρικής τέχνης τα οποία είναι η ποιότητα των υλικών και η απλότητα στην μέθοδο παρασκευής της συνταγής.

Η βάση του πιάτου είναι το σπαγγέτι, το οποίο πρέπει να βράσει σωστά «αλ ντέντε», διατηρώντας τη σταθερή του υφή. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε σπαγγέτι Νο 6 ή μπουκατίνι. Και τα δύο αυτά ζυμαρικά είναι μεγάλα σε όγκο, κάνοντας το φαγητό λαχταριστό.

Η σάλτσα ντομάτας, από φρέσκες ή κονσερβοποιημένες ντομάτες, δίνει μια φυσική γλυκύτητα και οξύτητα, ενώ αρωματικά όπως σκόρδο, ελαιόλαδο και βασιλικός προσθέτουν μια εξαιρετική αρωματική διάσταση.

Η παρμεζάνα, το ιδανικό τελείωμα, προσφέρει τη χαρακτηριστική της αλμυρή και κρεμώδη υφή. Καθώς λιώνει πάνω από τη ζεστή σάλτσα, ενώνει τα αρώματα και τις γεύσεις σε μια μοναδική ισορροπία. Επιλέξαμε να την τοποθετήσουμε στο πιάτο σε μορφή flakes το οποίο και θα κόψουμε με το πίλερ σε λεπτά φυλλαράκια. Μπορείτε βέβαια να την βάλετε και σε τριμμένη μορφή.

Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό τόσο για καθημερινά γεύματα όσο και για πιο επίσημες περιστάσεις. Μπορεί να συνοδευτεί με μια απλή σαλάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.

Το σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτα και παρμεζάνα παραμένει ένα απλό πιάτο που αρέσει διαχρονικά στην πλειοψηφία του κόσμου.

Related Recipes