Σπαγγέτι με μελιτζάνες και σάλτσα ντομάτας

Σπαγγέτι με μελιτζάνες και σάλτσα ντομάτας

Τα σπαγγέτι με μελιτζάνες και σάλτσα ντομάτας είναι ένας ωραίος συνδυασμός που αν προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες θα έχουμε ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα.

Αρχικά το βράσιμο των ζυμαρικών!! Τα ξερά ζυμαρικά τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Καλό είναι προτού τα βράσουμε να δούμε το χρόνο βρασμού που προτείνει ο κατασκευαστής. Υπάρχουν ζυμαρικά που βράζουν στα 8 λεπτά και άλλα που βράζουν στα 15. Σημαντικό είναι να μην παραβράσετε τα ζυμαρικά σας γιατί τότε θα είναι πιο δυσκολοχώνευτα.

Αφότου τα βράσουμε έχουμε δύο επιλογές. Αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως, μπορούμε να τα σουρώσουμε και να τα βάλουμε κατευθείαν στη σάλτσα που θα έχουμε ήδη ετοιμάσει. Αν όμως δεν γίνει αυτό, καλό είναι αφότου τα σουρώσουμε να τα κρυώσουμε ώστε να σταματήσουμε το βρασμό τους και στη συνέχεια να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Χρήσιμη συμβουλή!! Αν το φαγητό που θα προσθέσουμε τα ζυμαρικά μας έχει αρκετή σάλτσα και γνωρίζουμε πως θα βράσουν τα ζυμαρικά για άλλα 2 με 3 λεπτά εκεί, τότε βράζουμε τα ζυμαρικά μας λιγότερο στο νερό.

Για να έχουμε ένα πετυχημένο φαγητό θα πρέπει να προσέξουμε το σοτάρισμα της μελιτζάνας. Είναι πολύ σημαντικό η μελιτζάνα να σοταριστεί καλά και δυνατά. Αυτό βοηθά ώστε να μην τραβήξει πολλά λάδια. Αφήστε και το κρεμμύδι να καραμελώσει και να βγάλει τη γλυκάδα του και μετά κάντε ρεντιξιόν. Στη συνέχεια προσθέστε σάλτσα ντομάτας (τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ) και ένα φύλλο βασιλικού ώστε να αφήσει τη φρεσκάδα του και το άρωμά του. Το βούτυρο στο τέλος όπως έχουμε πει και παλαιότερα βοηθά στην ενσωμάτωσει της σάλτσας με τα υπόλοιπα υλικά.

Σχετικές Συνταγές