Σπαγγέτι με μανιτάρια, ντοματίνια και κρέμα γάλακτος

Σπαγγέτι με μανιτάρια ντοματίνια και κρέμα γάλακτος

Φρέσκια ζύμη ζυμαρικών σήμερα και σπαγγέτι με μανιτάρια ντοματίνια και κρέμα γάλακτος το αποτέλεσμα!!

Μία ιδιαίτερη ζύμη για ζυμαρικά επιλέξαμε να σας δείξουμε σήμερα με την προσθήκη περισσότερων αυγών. Για την συγκεκριμένη ζύμη θα έλεγα ότι είναι πιο εστιατορική, πιο επαγγελματική.

Καθώς λοιπόν προσθέτουμε τα υλικά και ξεκινάμε το ζύμωμα, θα παρατηρήσουμε ότι το ζυμάρι που δημιουργείται είναι πολύ σκληρό. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι μαζί με τα αυγά. Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 με 30 λεπτά και στη συνέχεια το ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Θα σας πρότεινα να το ανοίξετε με τη μηχανή των ζυμαρικών. Με τον πλάστη θα σας δυσκολέψει αρκετά. Ενδέχεται καθώς το ανοίγετε, να σπάει δημιουργώντας μικρές τρυπούλες. Στην προκειμένη περίπτωση το ξαναδιπλώνετε και το περνάτε πάλι από την ίδια σκάλα της μηχανής των ζυμαρικών. Όταν κόψουμε τα ζυμαρικά (σπαγγέτι, ταλιατέλες, κ.λ.π.) τα αλευρώνουμε καλά για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να στεγνώσουν.

Η σάλτσα που σας προτείνουμε για σήμερα είναι με μανιτάρια, ντοματίνια και κρέμα γάλακτος. Παρακάτω στη συνταγή θα δείτε ότι σας προτείνουμε μανιτάρια πλευρώτους. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη μανιταριών όπως λευκά, πορτομπέλο, σιτάκι, κ.α.

Δείτε εδώ αν πλένονται τα μανιτάρια ή όχι

Σπαγγέτι με μανιτάρια ντοματίνια και κρέμα γάλακτος λοιπόν και καλή σας όρεξη!!!

 

Σχετικές Συνταγές