Σπαγγέτι με κρέμα μπεσαμέλ, σουτζούκι και λαχανικά είναι η πρότασή μας για σήμερα!!
Το πιάτο που σας προτείνουμε έχει μία ιδιαιτερότητα καθώς η σάλτσα που χρησιμοποιούμε είναι η μπεσαμέλ. Έχουμε συνηθίσει την μπεσαμέλ να την βάζουμε ως στρώσει πάνω από τα ζυμαρικά και να την γκρατινάρουμε στο φούρνο. Σήμερα επιλέξαμε να την βάλουμε μέσα στο φαγητό και να δημιουργήσουμε μία κρεμώδη σάλτσα σε συνδυασμό με τα ζυμαρικά και τα λαχανικά.
Με τον τρόπο αυτό, η μπεσαμέλ αντικαθιστά την κρέμα γάλακτος πετυχαίνοντας έτσι ένα φαγητό με λιγότερα λιπαρά. Το σουτζούκι είναι μία προσθήκη στο φαγητό που θα δώσει την δική του χαρακτηριστική πικάντικη γεύση.
Τα ζυμαρικά που χρησιμοποιούμε είναι τα σπαγγέτι, μπορείτε όμως αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάποια άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας όπως πέννες, ριγκατόνι, φαρφάλες, κ.α.
Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι οι μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και οι ντομάτες. Κόβουμε τις μελιτζάνες καρεδάκι και τις σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε να ψηθούν καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις βάλουμε τα ζυμαρικά μέσα, προσθέτουμε και τη μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε και παρατηρούμε ότι δημιουργείται μία σάλτσα με κρεμώδη υφή. Δεν τα ταλαιπωρούμε πολύ, ανακατεύουμε απαλά ώστε η κρέμα μπεσαμέλ να αγκαλιάσει όλα τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.
Τα σπαγγέτι με κρέμα μπεσαμέλ και λαχανικά σερβίρονται ζεστά συνοδευόμενα με ένα μπολ τυρί τριμμένο κατά προτίμηση παρμεζάνα.
Comments are closed.