Σπαγγέτι με κοτόπουλο και μανιτάρια

Σπαγγέτι με κοτόπουλο και μανιτάρια

Σπαγγέτι με κοτόπουλο και μανιτάρια σας προτείνουμε και είμαστε σίγουροι πως εντυπωσιαστείτε από τη γεύση αυτού του πιάτου!!

Επιλέγουμε στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Προσέχουμε κατά το σοτάρισμά του να μην το παραψήσουμε γιατί θα στεγνώσει και θα σκληρύνει. Το επόμενο υλικό μας είναι τα μανιτάρια! Θα χρησιμοποιήσουμε τα λευκά μανιτάρια τα οποία θα κόψουμε σε φέτες πάχους 5 χιλιοστών και θα τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Θέλουμε να αφήσουν την χαρακτηριστική τους γεύση σε κάθε πιρουνιά.

Αφότου ολοκληρωθούν τα σοταρίσματα των υλικών, τα βάζουμε όλα σε ένα τηγάνι και σβήνουμε με βότκα. Αφήνουμε τη βότκα να ρεντουίρει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μία βράση η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε τα βρασμένα σπαγγέτι και ανακατεύουμε. Θέλουμε τα σπαγγέτι να καλυφθούν ομοιόμορφα με την κρέμα γάλακτος. Αυτή η διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 2 λεπτά. Στο τελείωμα του φαγητού προστίθεται τριμμένη παρμεζάνα. Η παρμεζάνα θα εκτινάξει τη γεύση του φαγητού και θα δημιουργήσει μία υπέροχη σάλτσα.

Τα σπαγγέτι με κοτόπουλο και μανιτάρια είναι ένα πιάτο που σερβίρεται είτε κυρίως είτε ως πρώτο πιάτο σε μικρότερη βέβαια ποσότητα.

Αν θέλετε να πειραματιστείτε δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και άλλου είδους μανιτάρια όπως βασιλομανίταρα, μανιτάρια πορτομπέλο, σιτάκι, μορχέλες ή και ένα συνδυασμό όλων αυτών.

Σχετικές Συνταγές