Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια μανιτάρια και πιπεριές

Σήμερα έχουμε ζυμαρικά και πιο συγκεκριμένα σπαγγέτι με κολοκυθάκια μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης!!! Όλα αυτά τα υλικά δένουν υπέροχα μαζί με την προσθήκη κρέμας γάλακτος.

Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη και την προτείνουμε ως ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα.

Τα ζυμαρικά που επιλέξαμε είναι τα σπαγγέτι νούμερο 6. Είναι ζυμαρικά ευέλικτα και με σώμα δίνοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο όγκο στο πιάτο λειτουργώντας ως βάση.

Ο χρόνος βρασμού των ξερών ζυμαρικών αναγράφεται πάνω στην συσκευασία. Καλό είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες βρασμού που μας δίνει ο κατασκευαστής. Ανάλογα με την μάρκα διαφέρει και ο χρόνος.

Τα λαχανικά που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε είναι τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια και οι πιπεριές Φλωρίνης. Ξεκινώντας από τα μανιτάρια, τα κόβουμε αρχικά στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες. Κάτι αντίστοιχο κάνουμε και με τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες. Τις πιπεριές Φλωρίνης αφού πρώτα βγάλουμε τα σπόρια στη συνέχεια τις κόβουμε ζουλιέν.

Τα λαχανικά τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ξεκινώντας πρώτα με τα μανιτάρια και προσθέτοντας στη συνέχεια τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές.

Στην συνταγή έχουμε κρέμα γάλακτος. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ζωμό κοτόπουλου. Αν βάλουμε ζωμό κοτόπουλο χρησιμοποιούμε την μισή ποσότητα σε σχέση με αυτή της κρέμα γάλακτος).

Τα σπαγγέτι με κολοκυθάκια μανιτάρια και πιπεριές μπορούμε να τα σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Σχετικές Συνταγές