Σούπα σπαραγγιών (Soupe à l'Argenteuil)

Σούπα σπαραγγιών (Soupe à l’Argenteuil)

Η σούπα σπαραγγιών (Soupe à l’Argenteuil) προέρχεται από την Argenteuil, μια κοινότητα στα προάστια του Παρισιού, στη Γαλλία. Το Argenteuil έχει πλούσια γαστρονομική ιστορία και η σχέση του με τη συγκεκριμένη σούπα δείχνει τη σύνδεσή του με τη γαλλική γαστρονομία.

Η ακριβής προέλευση και η ιστορία του Soupe à l’Argenteuil δεν είναι καλά τεκμηριωμένη και δεν υπάρχει τυποποιημένη συνταγή για αυτό. Ωστόσο, είναι πιθανό η σούπα να πήρε το όνομά της από την περιοχή Argenteuil, γνωστή για την καλλιέργεια του σπαραγγιού.

Τα σπαράγγια καλλιεργούνται στο Argenteuil από τον 18ο αιώνα και η πόλη έγινε διάσημη για τα υψηλής ποιότητας σπαράγγια της. Ως αποτέλεσμα, προέκυψαν διάφορα πιάτα που ενσωματώνουν σπαράγγια, και η σούπα σπαραγγιών είναι ένα τέτοιο δημιούργημα.

Τα σπαράγγια είναι γνωστά για τη λεπτή και ξεχωριστή γεύση τους!! Είναι όμως και πολύ ευαίσθητα, κυρίως οι κορυφές τους. Στη συγκεκριμένη σούπα κόβουμε τις κορυφές και τις βράζουμε χωριστά ώστε να μην παραβράσουν. Αν βράσουν παραπάνω από όσο χρειάζεται λιώνουν, διαλύονται και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μπορούμε τις κορυφές των σπαραγγιών να τις ”περάσουμε” και από βούτυρο κλαριφιέ για παραπάνω γεύση. Τις προσθέτουμε στη σούπα στο τέλος ώστε να την γαρνίρουμε.

Το τελικό αποτέλεσμα που θα έχουμε είναι μία σούπα σπαραγγιών (Soupe à l’Argenteuil) με τέλεια βελούδινη υφή!!

Σχετικές Συνταγές