Σούπα ντομάτα με τζίντζερ

Σούπα ντομάτα με τζίντζερ

Η σημερινή συνταγή είναι σούπα ντομάτα με τζίντζερ!!

Όταν ακούμε για σούπα ντομάτα το μυαλό μας πάει στην γκασπάτσο (Gazpacho), η οποία είναι μία κρύα σούπα προερχόμενη από την Ανδαλουσία της Ισπανίας. Εμείς όμως σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ζεστή σούπα ντομάτα με τζίντζερ και μυρωδικά, όπως ο φρέσκος κόλιανδρος.

Για να παρασκευάσουμε τη σούπα θα χρειαστούμε ντομάτες πομοντόρο. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται δύο ποικιλίες ντομάτας πομοντόρο,  η «Pomodoro Roma» και η «Pomodoro San marzano». Έχουν ζωηρό κόκκινο χρώμα, είναι επιμήκεις και σαρκώδεις. Είναι πολύ γευστικές και είναι επίσης κατάλληλες για σάλτσες και για σαλάτες.

Το δεύτερο βασικό υλικό που θα χρειαστούμε είναι το τζίντζερ. Το τζίντζερ θα δώσει στη σούπα μας μία ”σπιρτάδα”.

Στη συνταγή χρησιμοποιούμε και πάστα ταμάρινδου. Ο ταμάρινδος είναι ένας μεγάλος θάμνος. Οι καρποί του προστατεύονται από ένα σκληρό περίβλημα σαν μακρύ «φασόλι» και περιέχουν μια χυμώδη, κολλώδη πούλπα, που περιβάλλει τους σκληρούς σπόρους του φυτού. Αυτή η πούλπα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα δίνει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό. Η πάστα ταμάρινδου διαλύεται σε υγρό στοιχείο και ταιριάζει πολύ με τζίντζερ, κύμινο, σκόρδο, γαρύφαλλο και μπαχάρι.

Τέλος, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά χρησιμοποιούμε και ζωμό κοτόπουλο. Όσο πιο γευστικός και δυνατός είναι ο ζωμός, τόσο πιο γευστικό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Δείτε εδώ πως παρασκευάζουμε ζωμό κοτόπουλο.

Σχετικές Συνταγές