Σούπα κρέμα πράσου με μαστίχα

Σούπα κρέμα πράσου με μαστίχα

Σήμερα θα φτιάξουμε σούπα κρέμα πράσου με μαστίχα!

Είναι μία ιδιαίτερη σούπα καθώς έχει ένα υλικό που επηρεάζει ολοκληρωτικά την γεύση. Αυτό το υλικό δεν είναι άλλο από την μαστίχα.

Η μαστίχα χαρακτηρίζεται από το έντονο άρωμα της. Μπορούμε να την προσθέσουμε στο φαγητό είτε σε μορφή σκόνης είτε σε σταγόνες αιθέριου ελαίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την μαστίχα μπορείτε να δείτε εδώ.

Ξεκινώντας τώρα την περιγραφή της σούπας αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι το βασικό υλικό θα πρέπει να είναι το πράσο. Το πράσο το καθαρίζουμε σχολαστικά. Ξεκινάμε να αφαιρούμε από το πάνω μέρος τα σκληρά του φύλλα. Στη συνέχεια αν δεν είναι καλό, αφαιρούμε το εξωτερικό μέρος του κορμού. Κατόπιν αυτού, κόβουμε με το μαχαίρι κάθετα τον κορμό. Πλένουμε σχολαστικά το πράσο διότι ενδέχεται ανάμεσα στα μέρη του κορμού να υπάρχουν χώματα και λάσπες.

Συνεχίζουμε κόβοντας σε λεπτές φέτες το πράσο με σκοπό να το σοτάρουμε.

Εκτός από πράσο θέλουμε επίσης κρεμμύδι και πατάτα. Το κρεμμύδι θα μας δώσει μία ωραία γλυκιά γεύση ενώ η πατάτα θα μας βοηθήσει ώστε να απόκτήσει η σούπα μας μία ωραία κρεμώδη υφή.

Την μαστίχα την προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αφήνοντας μία ποσότητα για το τέλος αφού πρώτα δοκιμάσουμε την ένταση της σούπας.

Την σούπα κρέμα πράσου με μαστίχα μπορούμε να την σερβίρουμε ως πρώτο πιάτο στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Σχετικές Συνταγές