Σούπα κρέμα πατάτα αρωματισμένη με κάρυ και ψημένα κάσιους

Σούπα κρέμα πατάτα αρωματισμένη με κάρυ

Η πρόταση μας για σήμερα είναι μία σούπα κρέμα πατάτα αρωματισμένη με κάρυ και ψημένα κάσιους!!!

Στο cookfood αγαπάμε τις σούπες. Άλλωστε είναι αυτές που δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες στον οργανισμό ώστε να γευτούμε τα υπόλοιπα πιάτα που ακολουθούν. Στο παρελθόν έχουμε πειραματιστεί με διάφορους συνδυασμούς σε σούπες και με διάφορα λαχανικά.

Μπορείτε να δείτε εδώ την σούπα κρέμα κουνουπιδιού με κουρκουμά και καπνιστή πάπρικα και εδώ μία ιδιαίτερη σούπα με πατάτες Περού.

Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούμε είναι η πατάτα. Η διαδικασία που ακολουθούμε για να παρασκευάσουμε τη σούπα είναι η ίδια η οποία ακολουθούμε για όλες τις σούπες κρέμα. Η διαφορά εδώ είναι ότι αρχικά θα μαρινάρουμε τις πατάτες με κάρυ, καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο. Στη συνέχεια θα τις ψήσουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 170°C. Από εκεί και ύστερα θα ακολουθήσουμε τη γνωστή διαδικασία, σοτάροντας πρώτα κρεμμύδι, πράσο, τις ψημένες πατάτες και θα ολοκληρώσουμε με ζωμό.

Αφότου ολοκληρωθεί το μαγείρεμα τις σούπας και προτού την σερβίρουμε, σπάμε τα κάσιους και τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λιπαρή ύλη. Ψήνοντας τους ξηρούς καρπούς δίνουμε μία πιο δυνατή γεύση στο φαγητό όπου θα τους βάλουμε.

Την σούπα κρέμα πατάτα αρωματισμένη με κάρυ και ψημένα κάσιους θα τη σερβίρουμε σε ένα καρβελάκι ψωμί του οποίου θα αφαιρέσουμε την ψίχα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε ένα κενό στο καρβελάκι ώστε να σερβίρουμε τη σούπα.

Σχετικές Συνταγές