Σούπα κρέμα μανιταριών

Σούπα κρέμα μανιταριών

Σούπα κρέμα μανιταριών προτείνουμε σήμερα και πιστέψτε μας θα εντυπωσιαστείτε από την γεύση και το άρωμά της.

Ξεκινάμε επιλέγοντας πρώτα τα μανιτάρια. Καθώς υπάρχουν πολλές ποικιλίες μανιταριών, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε μανιτάρια που θα μας δώσουν μία ωραία και δυνατή γεύση στη σούπα. Εμείς σήμερα επιλέξαμε την πιο ασφαλή και προσιτή λύση. Θα χρησιμοποιήσουμε τα γνωστά σε όλους λευκά μανιτάρια και θα αρωματίσουμε τη σούπα μας στο τέλος με λάδι τρούφας. Το λάδι τρούφας έχει δυνατή γεύση και θα χαρακτηρίσει τη σούπα μας. Άλλα μανιτάρια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι τα πορτσίνι, τα πλευρώτους, τα σιτάκι και τα πορτομπέλο. Μία καλή επιλογή είναι και ένας συνδυασμός από όλα τα παραπάνω μανιτάρια.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθούμε σε μία σούπα κρέμα;

Όταν διαβάζουμε για σούπες κρέμες θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η σούπα περιλαμβάνει ένα μέρος ζωμού και ένα μέρος γάλατος ή κρέμας γάλακτος. Τα υλικά βράζουν και στη συνέχεια πολτοποιούνται και περνιούνται από το σινουά. Το όνομα τους το παίρνουν από το βασικό υλικό που της χαρακτηρίζει.

Οι σούπα κρέμα μανιταριών είναι ένα φαγητό που σερβίρεται ως πρώτο πιάτο το οποίο και απολαμβάνουμε πάντα ζεστό. Οι γαρνιτούρες που ταιριάζουν είναι τα σοτέ μανιτάρια, τα κρουτόν, λεπτά κριτσίνια αρωματισμένα με λάδι τρούφας, κ.α.

Δείτε επίσης εδώ αν πλένονται τα μανιτάρια ή όχι.

Σχετικές Συνταγές